Neumann János Egyetem
Könyvtár és Információs Központ
Archive of further events
Könyvtári Kincsestár

2014-ben a szorgalmi időszak hónapjaiban, a KIK Műszaki és Gazdasági Szakkönyvtárában (Izsáki út 10.), a kézikönyvtár első asztalán havonta új tematika szerint könyveket helyezünk el. Olvasóink így közelebbről is megismerhetik a könyvtár kínálatát.

Január hónapban a 150 éve született Korda Dezsőre emlékezünk, az első elektromos autó megszerkesztőjére, a híradás- és nagyfrenkvenciájú technika jeles úttörőjére.

Február hónapban Kempelen Farkas, a sokoldalú tudós és feltaláló életműve kerül terítékre.

Március hónapban az olasz természettudós Galileo Galilei, világot meghatározó gondolataival ismerkedhet meg kedves olvasónk, születésének 450. évfordulójának alkalmából.

Április hónapban a Magyar Költészet Napjának és a poétikának teret engedve, neves költőink művészi hitvallásával ismerkedhetünk meg, a maguk korára jellemző technikai vívmányokról íródott verseiken keresztül.

Május hónapban a Nobel-díjas Gábor Dénesről emlékezünk találmányairól szóló összeállításunkban.

Június hónapban az I. Világháború kitörésének 100 éves évfordulója alkalmából, a Magyarországi gép- és járműgyártás innovációira tekintünk vissza, közvetlenül a háború előtt, közben és után.

Szeptember hónapban a 60 éve elhunyt, kiváló gépészmérnök, Jendrassik György szabadalmaival kapcsolatos összeállítás tekinthető meg.

Október hónapban a Kossuth-díjas gépészmérnökre, Muttynyánszky Ádámra emlékezünk születésének 125. évfordulója alkalmából.

November hónapban az öntőinasból lett gyárosra, Ganz Ábrahámra, a magyar nehézipar egyik megteremtőjére emlékezünk 200. születésnapja alkalmából.

December hónapban Mechwart András, gépészmérnökről, a magyarországi villamos ipar elindítójáról és munkásságáról emlékezünk, születésnapja 160. évfordulója alkalmából.